dimarts, 25 de maig del 2010

El carrer es diu Can Pou

El carrer es diu Can Pou. Es troba a Premià de Mar. És un carrer molt transitat perquè és de pas cap al barri Cotet i Premià de Dalt i l'autopista.
A més a més al barri de can Pou es troben els dos Instituts de Premià de Mar. Un d'ells es diu Serra de Marina on estudien nois i noies que volen fer batxillerat i, elsegon es diu Cristòfol Ferrer on estudien nois i noies que volen fer ensenyament professional. Entre tots dos Instituts apleguen un molt gran nombre de nois i noies estudiants.

També s'ha acabat de construir un grandíssim edifici que es dedicarà a residècia d'avis. Diuen que oferirà molts serveis.La gent del barri pensa que serà molt car. Quines persones grans podràn pagar la mensualitat?

De botigues n'hi han poques. És un barri residencial. Però hi ha una botiga de queviures que té prou dificultats per poder ser rendible. La gent del barri solament compra allò que s'ha oblidat de comprar a les grans superfícies que es troben a prop del poble.
També hi ha una fleca, que no fa pa sinó que el porten ja fet i aquí es ven.
És típica la llibreria Aurora. Allí es reuneix molt jovent a comprar xuxes, pipes, gelats, llapis, carpetes, llibretes, diaris, col.leccions d'històries de la televisió, de futbol, i joguines de tot tipus. Molta gent gran encarregeuen llibres de lectura.

Hi havia una botiga que venia pantalles de televisió, però ja ha tancat.
Anteriorment aquesta botiga era de les conegudes com tot a cent. També va tancar. És un barri difícil per a les botigues. La gent prefereix comprar a les grans superfícies que a les petites, perquè a les grans troben preus més baixos.

Un altre espai és el bar anomenat Chevrolet. Un bar de joves perquè són joves els que el porten. però també hi va gent del barri més gran a prendre un cafè, una cervesa, a veure els partits de futbol i fan molt de soroll quan el seu equip marca un gol.

Hi ha, també un taller especialitzat en arranjaments de motors de gas-oil.

I una botiga de bicicletes de tot tipus. En aquesta botiga també proporcionen carnets oficials per tal de participar en carreres oficials de bicicletes i, a m´s, al menys en alguna ocasió han facilitat la inscripció en la federació catalana.

Tot això en la part sud del barri.

En la part nord també hi han moltes edificis de torres pareades, com en la part sud.
En la part més al nord, fronterera amb Vilassar de Mar, també hi han botigues i bars, restaurants, un d'ells de self service, molt freqüentat per la gent del barri.
Hi ha una perruqueria i una pizzeria, i tres bars, un a prop dels instituts, i els altres dos a prop de la carretera.

Com a entitats molt conegudes es troben una al costat de l'altra i a la vorera de la carretera, la Creu Roja i el centre de recuperació d'Animals Marins, el famossíssim CRAM, que el volíen traslladar a un altre lloc amb instal.lacions noves i més gran però el poble ha lluitat perquè, al menys, una secció es quedi a Premià.

Un acte molt important, educatiu i cívic que té lloc al barri i que en participen petits i grans és la alliberació de tortugues curades al llarg de l'any al CRAM. Venen autoritats, i educadors que dónen explicacions de la vida d'aquests animals i com van arribar al Cram i en quin estat.
L'alliberament cap al mar és un acte molt emotiu. Totes les persones aplaudeixen molt contentes i emocionades.

També, una vegada a l'any, travessa per la carretera una carrera de triatlon. Abans era la Marató Mataró-Barcelona. és molt divertit perquè es tanca la carretera al tràfic de cotxes i poden tots aprofitar per passejar, càorrer amb patins i bicicletes, per la carretera en tant no passi la carrera.

Al temps de la festa major, fan a la plaça Can Fitó una festa d'espuma per els més petits i els inviten a una xocolatada.
La revetlla de Sant Joan també és un esdeveniment molt esperat ja que es fa la verbena i una orquetra fa música fins a altes hores de la matinada.
la canalla, sobretot, fa molt de soroll amb els petards. Moltes persones grans hi participen. D'altres no els hi agrada gens ni mica.

La proximitat a la platja fa que també es consideri que són del barri les cantades d'havaneres i els focs artificials que es fan cada any.

En aquests actes participa tot el poble.

Com la famosa batalla de pirates i premianencs. Aquí la disbauxa és impressionant. La gent es llança aigua amb tota mena d'instruments, màquines solfatadores, pistoles d'aigua de tota condició i grandària. lehi ha de molt xules. És una activitat que agrada molt a tothom i molt refrescant a l'estiu.

També a la platja pròxima al barri tocant el port es col.loquen les atraccions de la fira de festa major. Atraccions de tota mena, algunes, inclòs, perilloses, però totes compten amb les màximes mesures de seguretat, com ho mana la llei. mai ha passat cap desgràcia, per sort.

Jonathan Ruiz

10 comentaris:

  1. Jonathan, aquest text era el del primer trimestre. Ens falta la narració del 3r trimestre.

    ResponElimina
  2. ola, som estudiantes de ptimer.
    el text es interessant

    ResponElimina
  3. el text es molt interessant

    ResponElimina
  4. Hola,
    sóc l'Ester de 1C.
    Aquest és el carrer en el que visc i crec que està molt bé la informació que donen.

    ResponElimina
  5. Hola,
    sóc l'Ester de 1C.
    El text és molt interessant i aquest carrer en concret es el meu!:)

    ResponElimina
  6. Hola, sóc l'Ester de 1C i el text del meu carrer, aquest, és molt interessant.

    ResponElimina
  7. Hola, el text es molt interesant, tenim una amiga que viu en aquest carrer!


    Mar M

    ResponElimina
  8. Hola!

    Molta gent fa servir aquest carrer per anar a l'institut!

    ResponElimina
  9. Jo també visc al carrer can pou :)

    És molt bonic.

    ResponElimina