dilluns, 20 de desembre del 2010

LA MEVA ÀVIA TANCA ELS CONTENIDORS

Això va passar al meu carrer fa molts anys.
Abans al meu carrer no hi havia contenidors de brossa i cadascú la deixava a la seva porta.
L’ajuntament va decidir posar els contenidors al meu carrer, av. Barcelona. Quan ens vam assabentar tots els veïns, ens vam posar molt contents, perquè vam pensar que el carrer estaria molt més net. Però va haver-hi un problema, cap veí volia tenir el contenidor a la seva porta.
Al final el van posar a la cantonada just a sota del balcó de la meva àvia.
Quan van posar el contenidor, l’ajuntament va distribuir uns papers explicant que les escombraries s’havien de llençar des de les cinc de la tarda fins que passés el camió de les escombraries. Però tothom les llençava quan volia i quan va arribar l’estiu la meva àvia  no podia sortir al balcó de la mala olor que feia.
Per això ella va decidir tancar amb candau el contenidor, perquè ningú llencés les escombraries fora de l’horari indicat.
Tots els  veïns es van enfadar amb ella perquè en quan passava el camió baixava i tancava el contenidor i l’obria al migdia del dia següent, un cop a la setmana, agafava una garrafa de lleixiu i una escombra i netejava el contenidor.
Els veïns  la van denunciar, però l’ajuntament va dir que si ella tenia el contenidor obert en els horaris indicats, ja estava bé el que feia.
Ella deia que el que no volgués que el contenidor es tanqués el posés al sota de casa seva.
Els veïns van anar a la ràdio i ho van explicar, i des d’aquell tothom coneix a la meva àvia com la dona qué tancava el contenidor amb candau.
Al final els veïns es van acostumar i així vam estar molts anys, fins que van obrir la Via Primília i van posar els contenidors allà.
Laia P.

1 comentari:

  1. El text ja era bo i ha millorat amb la revisió.
    No ho has fet des del punt de vista d'una altra persona, com se't demanava.
    Ortografia correcta.
    Final correcte, sense estridències.
    Nota: 8

    ResponElimina