dissabte, 8 de gener del 2011

Monoleg: L’ASFALTAT

Estimats amics ara us explicare el que va passar fa dos estius, quan van asfaltar el meu carrer. Recordo que estaven fent obres en el carrer del costat i que sempre que havia de sortir havia de donar una volta impressionant per poder sortir a la Gran Via, sempre estava tallat per les obres, ja que havien de tornar a asfaltar el carrer. També recordo que després de uns dies estava estirat en la meva butaca, quan van començar a passar camions, jo vaig sortir a veure que passava quan em vaig trobar amb el meu veí que em va explicar que encara que en els cartells no poses el carrer Sant Mateu també tocava asfaltar el carrer.


Llavors recordo que cada dia em despertava i ja em posava en el balcó per veure com anaven tirant les obres inacabables i que un d’aquells dies va venir un camió que mirava recte i veia el el conductor, va ser entretingut, ja que vem estar parlant una bona estona, aquell camió va deixar l’asfalt al carrer i després va venir la piconadora i la casa sencera tremolava, els quadres es movien fins que estaven a punt de caureque llavors els treia i a sobrela porta tremolava tant que semblava que anés a caure, ja que amb un cotxe amb el motor en marxa parat davant de la porta ja tremolava massa. També tremolava jo i quan em turcaven els meus nets per explicar-me les seves vacances, jo no els podia parlar bé, perquè em tremolava la veu. Tenia la sensació que la casa em cauria a sobre, com un terratrèmol. Tot i que les obres d’asfaltar eren entretingudes i curioses vaig acabar amb mal de cap per culpa de tants sorolls molestos.

5 comentaris:

  1. curiosa visió de les obres de millora del ferm d'un carrer. El fet es que en el barri del gas feia falta una millora a fons del ferm dels carrers plens de forats que podien provocar problemes de circulació. El resultat ha estat força positiu i les molèsties han estat un preu just per el resultat final.

    ResponElimina
  2. Dons imagina el que els deu passar qui pateix un terratremol de debó, ha de ser espantós.

    ResponElimina
  3. Mare Gisela,

    El monòleg està molt bé, encara que hi ha algunes faltes, ho hauries de repasar. M'ha agradat molt.

    ResponElimina
  4. Tots hem patit, i patirem, alguna obra amb els seus sorolls, pols, problemes de trànsit... Les obres són molestes però si són per fer més maco, còmode i, sobretot, més segur el ferm d'un carrer que necessita ser millorat.... les hem de patir per després gaudir d'un entorn millor.

    Està molt bé l'anècdota. Jo crec que a més d'un li haurà passat.

    Fes cas de la mare i fes-li una repassada per buscar i eliminar les faltes.

    A mi també m'ha agradat molt i, a més a més, és el primer text teu que llegeixo!

    Montse

    ResponElimina
  5. Doncs a mi em sembla força interessant la perspectiva, tot i que ens agradi o no les obres són necessàries.

    També dir que la comparació amb el terratrèmol és molt interessant.

    Molt i molt be.

    Milka.

    ResponElimina