dissabte, 5 de novembre del 2016

EL CARRER CENTRAL



Autora: Mia Campos /(1r ESO B)

A Premià de Mar hi ha molts carrers bonics que la formen però en particular hi ha un que en destaca : La Gran Via de Lluís Companys. 

Aquest és el carrer principal del meu poble; la Gran Via és un carrer molt llarg, ample i amb molts comerços pel que no és d’aquells carrers que passen desapercebuts. Aquesta via comença en l’ Avinguda Torrent Castellers fins al carrer Torrent de la Font Sana. 

És un carrer bastant llarg per on passen moltes persones i cotxes sense parar. Cada dia se senten xerrameques xerrant en algun bar, crits dels nens petits jugant amb els seus amics, brogits de gent gran comentant la seva vida a qui els escolta. En especial hi ha una senyora gran que es diu Emilia que sempre està passejant per allà acompanyada per les seves amigues o els seus nebots. Ella és especial perquè alegre el dia a tothom pel seu somriure . 

A més, quasi sempre hi ha festes i festivals i se sent rialles agradables, música i alguna cantarella dels avis que passegen cada dia pel dematí. 

El que provoca una mica de terrabastall són les frenades i/o les botzines dels cotxes motos i autocars, especialment a les hores de major trànsit. 

Però no només se senten coses, el meu carrer fa una olor diferent en cada part usualment fa olor a frescor, perfum i dolçor. Hi ha una xarcuteria que per a mi, ja que no m’agrada els embotits, hauria de fer pesta però no entenc com ho fan perquè faci una oloreta especial en el bon sentit. També hi ha un mercat que cada vegada que hi passo fa una oloreta de peix podrit molt desagradable, però per les botigues que més m’agrada caminar per l’olor són les perfumeries. 

Quan passeges també pots veure altres comerços, els que més hi destaquen són : 
  • Els nombrosos bancs com: la caixa, BBVA, Santander 
  • Òptiques : Casablanca i Cottet. 
  • Hi ha l’Escola parvulari del Sant Cristòfol 
  • Botigues de roba : Benetton, Girls and cotton, Uniko .... 
  • Botigues per comprar el menjar com: Condis, Caprabo, Eroski i Nostrum. 
  • Bars /restaurants: el 196, el far d’en Roc, l’Ànec Grog, WhyNot.
  •  També té una oficina de Correos. 
  • Hi ha cafeteries com: la Jijonenca, la Daunis o la Granier 

He de dir que el meu carrer no està gaire net hi ha cigars al terra juntament amb excrements d’animals. 

També té allò basic com casetes de la loteria, arbres, parquímetres, farmàcies, bancs per seure, pàrquings, basars xinesos, i la Plaça dels Països Catalans on es celebren la majoria de les festes. El meu carrer no és perfecte però el més important és que hi ha molt de color i tothom està feliç. Si vius a Premià ja sabràs del que et parlo i si no hi vius vine a conèixer Premià !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada